1. helmikuuta 2012

Likan lempparit: pelit osa 2

Likalla on monta, monta lempipeliä.

Yhdeksi lempipelikseen hän nimesi Ravensburgerin Kaninloikan, jonka hän toivottuaan sai joululahjaksi. Pelin idea on simppeli: muovisella pelilaudalla kanit juoksevat kilpaa porkkanan luo, mutta saattavat huonolla tuurilla tipahtaa kaninkoloon. Vanhemmat eivät tästä pelistä pidä, koska se on idealtaan liian yksinkertainen ja toteutus on suoraan sanottuna tylsä.
 

Viidettä peliä Likka on pelannut paljon päiväkodissa (missä hän oli muuten Kaninloikkaankin tutustunut). Uno-kortteja meillä toivottiin pitkään ja hartaasti, kunnes ne vihdoin jouluna eräästä paketista kuoriutuivat. Uno on hauska korttipeli, jossa tarvitaan vain tuuria - ja vähän taktikointia. Lapsen pitää ymmärtää, mitä kortteja hänellä on kädessään ja mitä niistä voi milloinkin pöydälle iskeä voidakseen pelata. Pelin paketissa suositusiäksi annetaan 7 vuotta, mutta kyllä Likka on sitä jo ainakin 5-vuotiaasta pelannut. En sitten tiedä, millä säännöillä. Nykyään peli sujuu jo vallan mainiosti.

  
Zoopanic (Danspil) on pysynyt lempipelien kärkilistalla mukana jo reilun vuoden. Se onkin hauska peli myös vanhempien mielestä. Eläintarhassa on käynyt hullunkurisesti ja eläimet ovat joutuneet vääriin häkkeihin. Ideana on kuljettaa jokainen eläin omaan häkkiinsä. Voittaja on se, joka on pelin lopussa vienyt eniten eläimiä paikoilleen. Kyse on puhtaasti tuurista. Tai no, reittivalinnoillakin on jonkin verran tekemistä, mutta tuurista on kiinni, missä häkit sijaitsevat.


Äidin on pakko nostaa vielä lisäksi yksi peli esiin. Jos Likka haluaa pelata enkä jaksa kovin pitkää ja monimutkaista peliä, ehdotan usein Lasten Carcassonnea (lautapelit.fi). Carcassonnen tavoin pelilauta koostuu laatoista ja on joka kerta erilainen. Laatoissa on juoksevia lapsia, jotka ovat samanvärisiä kuin pelimerkit. Jokaisen on yritettävä saada kahdeksan pelimerkkiään laudalle ensimmäisenä. Yksinkertaista mutta toimivaa. Toisin kuin Kaninloikassa, tässä pelissä pitää myös hieman pystyä hiomaan strategioita, vaikka pääosin tuuri ratkaiseekin. Sen vuoksi vanhemmatkin viihtyvät pelin ääressä.


 Likan hyllyssä on pino myös muita pelejä, mutta näitä seitsemää peliä pelataan ylivoimaisesti eniten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti