10. tammikuuta 2012

Pipsa hoitaa hommat

Markus Majaluoma: Taiteilijaelämää - Pipsa ja Herra Pompidoun kiertävä sirkus (WSOY 2007)

Markus Majaluoman Pipsa ja Herra Pompidoun kiertävä sirkus -kirja kertoo pienestä, tomerasta Pipsa-tytöstä, joka lähtee maalle sukulaisiin, tarkemmin sanottuna sedilleen. Jo ensimmäisellä sivulla setien kerrotaan olevan "vähän sellaisia tapauksia". 

Pipsan sedät, Pompidou, Puuronen ja Svingi, ovat sirkustaiteilijoita, joilla on rikkinäiset vaatteet, sotkuinen sirkusauto ja paljon maksamattomia laskuja. He ovat laiskoja ja saamattomia, ja heidän esityksensäkin on keskeneräinen. Pipsa kuitenkin tarttuu toimeen, vetää siivoushanskat käsiinsä ja potkii sedät töihin, vaikka he yrittävät eri tavoin niistä luistaa.


Kirjassa tomera lapsi panee aikuisten elämän ja ongelmat järjestykseen. Myös lapsi voi siis auttaa aikuista. Takakannessa luvataankin vastakohdilla leikittelyä. Sirkuslaisilla on oma elämäntapansa: huoletonta eloa joenrannassa, mutta se kuitenkin muuttuu Pipsan myötä - ainakin osin. Sedät oppivat hieman järjestelmällisyyttä ja sen, että hommat toimivat, kun kukin tekee osansa ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti