29. toukokuuta 2012

Äiti virkkaa


Innostuin tässä taannoin ajatuksesta, että voisin virkata tällaisen kivan maton. Noh, minähän en ollut virkannut muistaakseni sitten ala-asteen, joten sellaiset käsitteet kuin lankalenkki, ks, kjs ja muut olivat minulle täyttä hepreaa. Onneksi on netti! Löysin vaikka mitä kivaa ihan perusteellisista silmukanteko-ohjeista mitä erilaisimpiin virkkausohjeisiin. Haluaisin sen maton lisäksi tehdä hattuja ja pipoja, säilytyskoreja, nuttuja ja peittoja. Aavistuksen kunnianhimoisia tavoitteita, kun ottaa huomioon, että olen tähän mennessä saanut virkattua vain yhden hiiren.

Niin, tiedonhakuretkelläni törmäsin sellaiseen sanaan kuin amigurumi. Se on japania ja tarkoittaa virkattua pientä pehmoeläintä. Mallilla ei ole niin väliä vaan amigurumi voi olla mikä hahmo tahansa ja näyttää miltä vain. Innostuksissani lainasin kirjastosta Mia Bengtssonin kirjan Amigurumi - Virkkaa omat maskottisi. Se on kiva pieni kirja, jossa on ohjeet 15 erilaiseen pehmeään hahmoon kärpässienestä tyttöön, munkista pupuun.

Etsi kuvasta hiiri.

Ohjeet ovat yksinkertaisia, kunhan on tosiaan ensin selvittänyt itselleen, mitä lyhenteet tarkoittavat (onnistuu kirjan avulla). Silmukat näiden lyhenteiden takaa voikin sitten opetella tästä kirjasta. Tällainen aloitteleva virkkaaja on ainakin osannut tehdä yhden helpon amigurumihahmon kirjan ohjeiden mukaan. Virkkasin nimittäin pienen hiiren Likalle. Tällä hetkellä on työn alla haastavaksi arvioitu pupu Pikkuveljelle. Ohjeet ovat tosiaan eritasoisia helpoista vaativiin, joten jokainen löytää itselleen sopivaa virkattavaa. En tosin vielä tiedä, kuinka haastava pupu on, sillä olen saanut aikaiseksi vasta puoli päätä. Jonossa odottaa loput hiiriperheestä (Likalle on kuulemma tehtävä hiiriperhe), pupu porkkanoineen Likalle ja kummitytölle ajattelin väkertää suloisen kilpikonnan synttärilahjaksi.


Mia Bengtsson: Amigurumi - Virkkaa omat maskottisi (Atena 2010)
Ruotsinkielinen alkuteos: Virka amigurumi - söta små glädjespridare (2009)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti